Lundsberg ska inte stängas!

Lundsberg har stängt - detta har ju blivit en enorm snackis. Jag tänker bara berätta lite om vad jag tycker. Ja tycker all form av sjuk nollning borde vara förbjudet på alla skolor. För det sker på nästan alla skolor, och har till och med slutat med dödsfall. Personer som medvetet utsätter en annan människa för så grova ''straff'' är ingen frisk människa, eller så skedde det ett misstag. Tyvärr sker mobbning och grova trakasserier på de flesta skolor Tänk all skit som händer utanför skolan i både stan och förorter i Stockholm, då straffas inte skolan. Men när man bor på en skola blir det automatiskt en kollektiv bestraffning för alla som går där och saker blir tusen gånger värre än vad det egentligen är. ''Om vi ska tala klarspråk känns det som vi blivit våldtagna av media'' skriver elevrådet vid Lundsberg och visst kan jag hålla med. Alltid ska det skrivas om denna skola.. 
 
Jag tycker inte detta misstag ska staffa hela skolan. Varför inte rikta uppmärksamheten mot personerna som gjorde detta? Varför lägga alla skuld på alla elever inkusive de som som älskar skolan. För det gör dom verkligen! Jag var själv där och hälsade på för ett tag sedan för att jag var lite intresserad och för mig kändes stämningen helt underbar. Alla var snälla mot varandra, lärarna verkade fantastiska och elevhemmen mysiga och hemtrevliga. Rekorn verkade sjukt engagerad och stolt över sin skola. Jag frågade själv lärare och elever hur det är med kamratuppfostran, och om den kände boken Onskan osv. Efter jag varit där tror jag inte en sekund på det som skrivs i tidningarna eller vad som sägs om skolan. Varför skulle folk komma tillbaka år efter år efter år, om den inte ens vad bra? Om alla skolor skulle granskas så här skulle Sverige inte har några skolor kvar, sanningen.
 
Varför detta tjat om klasssamhälle? Ja, det är dyrt och gå där men dom som går där är också individer, med framgångsrika föräldrar eller bortrest familj. Individer som kanske inte vill lämna Sverige, eller har det dåligt hemma, som det gått dåligt i en annan skola för och som vill starta om på nytt. Det finns många anledningar men nu står folk utan hem, för Lundsberg är deras hem. Dom oskyldiga som inte gjort något och som har sin kompisfamilj där. Vad händer med dom?... Vad händer med alla treor som ska ta studenden? Tänk på att jag INTE försvarar misshandel, mobbning eller annan form av förnedring. Jag försvarar skolan! 
 
Lundsberg Januari 2013.
 

Alicia //

Sen handlar det ju inte om en enda händelse utan grova misshandlingar och våldtäkter anmäls ju titt som tätt av elever på skolan. Inte länge sedan alls så hade elever våldtagits med kvastskaft med kondomer på.. Förstår inte varför folk ska hålla på att försvara en sådan skola helt ärligt. Man är ju speciellt utsatt när man bor på skolan också.

Skrivet 2013-08-31 kl. 00:04:07
Johanna //

Fast de handlar ju inte om en engångshändelse direkt... Att skolan stängdes var ju inte heller för att straffa eleverna, utan för att skolinspektionen inte ansåg att skolan gjorde tillräckligt för att motverka sådana här händelser. Alla skolor måste enligt lag jobba aktivt för att motverka mobbning och kränkningar, vilket Lundsberg uppenbarligen inte har gjort, enligt skolinspektionen. Det är väldigt ovanligt att de stänger en skola med omedelbar verkan, så det måste finnas goda anledningar. Sen är det klart att det är tråkigt för alla de som trivs och mår bra på skolan.

Att säga att man känner sig våldtagen av media är dock ett riktigt vidrigt sätt att uttrycka sig... Så sjukt ignorant!

Skrivet 2013-08-31 kl. 00:10:38
Anonym //

Men zara, du har nog missat poängen. Skolinspektionen vill inte straffa skolan, de bedömer att det inte är tryggt för eleverna att gå där. FÖR ELEVERNAS SKULL. Med tanke på att misshandel, sexuella övergrepp och pennalism förekommit mycket på skolan förut, sa skolinspektionen att Lundsberg var tvungen att åtgärda problemen för flera år sedan. Sedan nu att två fjortonåringar blev brända med strykjärn och fick allvarliga skador visar på att rektorn och lärarna osv inte har återgäldat problemen. Det spelar ingen roll hur bra skolan är på allt annat, sånt hör får inte förekomma. Speciellt inte om barnen bor på skolan. Om det hade varit en "vanlig" skola hade skolan varit stängd för flera år sedan. Håller även med om att säga att man blivit "våldtagen av media" är sjukt ignorant och dumt uttryckt. Att säga att man känner sig kränkt kan man göra, men att likna detta till våldtäkt? Fyfan. Och förresten, hur kränkt känner sig inte fjortonåringen som blev bränd med ett strykjärn? Är det något resterande elever har tänkt på? Att de inte har det, visar på hur normaliserat set är på skolan.
Hoppas du förstår lite bättre!:)

Skrivet 2013-08-31 kl. 00:24:37
Frida //

Äntligen någon som tänker rätt! Håller med om varje ord. En av mina kompisar går där och hon är helt förstörd. Vad ska alla eleverna som älskar skolan göra nu? Det är inte kul att få hela sin tillvaro splittrad och börja om på nytt. För att 9 personer gör något hemskt borde det inte straffa skolan, de personerna ska dömas för misshandel i domstol som vilka andra som helst och hemskheter sker i alla skolor.

Skrivet 2013-08-31 kl. 00:41:53
Maja //

Vi såg en debatt om detta i skolan idag och anledningen till att de inte bara stängde av eleverna som mobbade var för att enligt lag så har bara rektorn till skolan rätt att göra det och de som var tvugna att stänga ner skolan kunde inget annat göra. Sen att de har haft koll på skolan under 2 års tid visar ju att skolan har haft problem under en längre tid - att skolan kanske inte är den bästa. Så de var tvugna att stänga ner skolan för att rektorn inte såg det tillräckligt allvarligt för att stänga av elever.

Skrivet 2013-08-31 kl. 00:48:11
None None //

Du har en väldigt sund inställning till det hela och jag önskar att fler hade det.

Jag som gått på på ett av skolorna kan bara säga att det Var den bästa tiden i mitt liv. Men då hade ännu inte allting spårat ur fullständigt.

Skrivet 2013-08-31 kl. 00:48:59
URL: http://amaranth.blogg.se/
Alicia //

Och hur hade du tänkt att man ska hitta just dom eleverna som beter sig illa? Visst, när det kommer fram så här, när någon vågar berätta vad den har blivit utsatt för. Men tror du att alla vågar göra det? Mycket händer under ytan. Om det vore så lätt att bara stänga av personer som mobbar skulle det troligtvis inte ens finnas mobbing. Tänk ett steg längre

Skrivet 2013-08-31 kl. 00:55:55
Anonym //

1. Att elevrådet jämför detta med våldtäkt är vidrigt.
2. Det handlar inte om en enda händelse. Lundsberg har titt som tätt blivit anmäld pga. liknande händelser av elever samt blivit polisanmäld av skolinspektionen. Skolan har dessutom blivit anmälda för skattebrott. Skolan stängs INTE ner bara på grund av en skandal utan pga. tusen.
3. Visst att det finns folk som trivs på skolan och många som gått på skolan skickar sina barn dit trots att de själva blivit utsatta för kamratuppfostran för de tyckte inte det var så jobbigt. Men alla reagerar inte lika och du befinner dig i en sjukt utsatt miljö när du bor med personerna som förnedrat dig och inte har tryggheten i att kunna gå hem till familjen.
4. Det handlar om en låååång tradition av pennalism/kamratuppfostran. Nollning finns på många skolor - en dag/år och sen kan du gå hem och så är det över. Stor skillnad på det och kamratuppfostran som förekommer på många internat.
5. Intressant också att alla blir SÅ upprörda när Lundsberg stängs ner - men när John Bauer lades ner hördes inte lika mkt alls... Av Lundsbergeleverna har många fått börja på EG och andra gymnasium efter 2-3 dagar medan många JBelever fortfarande står utan skola. Varför prata om klassamhälle? För att man fortfarande behandlar folk med olika ekonomisk bakgrund olika. När det handlar om rika ungdomar på Lundsberg blir det ramaskri från många olika håll (trots att de flesta elever redan fått börja nya skolor) och när det handlar om mer "vanliga" ungdomar på John Bauer (många fortfarande utan skola) så ... bryr sig folk inte lika mycket. Klassbegreppet ÄR relevant. I detta fall handlar det ju dock om att se till så att inga fler Lundsbergelever (=överklass/ övre medelklass-ungdomar) far illa. Så jag förstår inte riktigt varför många anser att det handlar om hat mot rika ungdomar...?

Skrivet 2013-08-31 kl. 01:06:27
Simon //

King är du Zara!

Håller med dig till 110% och tycker bara att ryktet kring Lundsberg är något som förvrängts av inte minst media. Skolinspektionen har inte heller gjort många rätt den senaste veckan.

Hur kan man straffa en hel skola när det är några stycken som gjort fel?! I detta fall borde det ENDAST handla om individerna som är skyldiga. Skicka hem dem istället för hela skolan... Detta skulle man kunna jämföra med att det sker ett rån i ett kvarter och alla som bor i närheten åker i fängelse för att dem inte kunde "skydda" butiken.

Det är sossarna till journalister på aftonbladet, expressen samt de andra kvällstidningar som inte gillar att folk jobbar och tjänar pengar. Att vara överklass i dagens samhälle är fult enligt kvällstidningarna och därför ska man försöka trycka ner dem rika. Det gör dem genom att blåsa upp händelser som dessa till något större, mycket större än vad de egentligen är. På grund av kvällstidningarna känner skolinspektionen att de måste agera och då väljer man att stänga skolan och man tänker bara "asså wtf?!".

Skolinspektionen verkar inte fatta att det enda Aftonbladet vill ha är klickar på deras äckliga artiklar och det får dem när man blåser upp grejer och vinklar dem åt håll som inte alltid är rätt. Man ska inte tro på allt man läser brukar man ju höra men inte har skolinspektionen hört talas om det. Helt seriöst börjar jag tvivla på att de som har hand om skolinspektionen ens har gått i skolan. AVGÅ SKOLINSPEKTIONEN!

Om skolinspektionen nu har gjort det rätta, vilket de tycker. Varför stänger man inte ner näst intill varje skola i hela landet isåfall? Jo, för på de kommunala skolorna finns det inga "rika barn" att klandra för saker och ting. Då blundar man istället för saker som sker. Till exempel på oxievångsskolan i malmö där en 13-årig flicka våldtogs på toaletten av två killar. Nä, men då är det ju lugnt för det är ju inget speciellt tycker skolinspektionen. Det sker saker som mobbning, misshandel och liknande VARJE dag i sveriges skolor och de ENDA som straffas för det är Lundsberg genom kollektiv bestraffning.

Trodde alla skolor i Sverige går under samma lagar men tydligen inte.

Då säger skolinspektionen att man stänger ner skolan för att skydda eleverna som går där. Hmmmm... Hur kan det då komma sig att alla, EXAKT alla som går där blir sjukt ledsna när de får beskedet och vill inget annat än att stanna på sin skola. I mina ögon tyder det på att man älskar sin skola och inte känner sig speciellt rädd för att vistas där.

Om det då skulle vara som kvällstidningarna målar upp det. "En skola där man använder sig av pennalism, misshandlar och mobbar personer som en sorts tradition på skolan." Om det är så måste det betyda att eleverna gillar att bli mobbade och slagna men jag skulle faktiskt inte tro det...

Dem som tycker något annat än det jag skrivit ser helt enkelt ner på de som har det bra ställt på grund av att deras föräldrar jobbat 7 dagar i veckan sedan de slutade skolan. Med andra ord vänstersvin som inte förstår att vill man få något, får man jobba för det, och det är inget fel i det. Det som är fel är de som sitter på sina bidrag och käkar skattepengar utan att lyfta ett finger. Fy skäms!

Gör om, gör rätt skolinspektionen.

By the way Zara, du är bäst och grattis till Rockbjörnarna! :)

Skrivet 2013-08-31 kl. 01:48:55
Mathilda //

Till kommentaren strax över. Eleverna på lundsberg kan inte direkt hjälpa att deras föräldrar har gott om pengar, och dom är precis lika vanliga som alla andra :))) kram på dig

Skrivet 2013-08-31 kl. 07:11:43
Cornelia - Cute Little Things //

Gud vad blåst inlägg zara.

Jag är SÅ glad att Lundsberg ÄNTLIGEN har lagt ner för inspektion. Efter alla dessa år av misshandel och kamratuppfostran. Så många som aldrig vågat uttala sig som äntligen får sin upprättelse mer eller mindre.

Och att rektorn GODKÄNDE ännu en nollning som alltid slutar på samma sätt, ja vad ska man säga. Han sa i tv i förrgår "tänker man inte på konsekvenserna nu när eleverna tvingas byta skola?"
Så svarar jag, och många andra såhär "borde inte DU tänkt på konsekvenserna för flera år sedan för alla elever som måste genomlida er hemska skolkultur, bl a under nollningen?"

Tack och lov att han fick sparken.

Och ditt inlägg visar på att du inte är speciellt mogen för din ålder, du kommer lära dig reflektera och analysera mer istället för att dra naiva slutsatser för att "rektorn verkade så trevlig och engagerad!"

Tack och hej,
Cornelia - Stil Shopping & Ungmamma-blogg

Skrivet 2013-08-31 kl. 07:53:15
URL: http://cornelianilssons.se
Emma //

Tycker det är bra att den stängs ner! Helt sjuk!!

Skrivet 2013-08-31 kl. 08:01:39
URL: http://emmalindblom.se
Cecilia - träning & foto ☆ //

Håller med dig!!!
Men ändå inte... jag har ju aldrig varit där så jag har ju inget att säga... haha

Skrivet 2013-08-31 kl. 08:28:29
URL: http://ceciliasj.blogg.se
Edith //

Vissa kommentarer (typ Simon) är ju för sorgliga. Tror ni på allvar att det här handlar om att "sossarna vill straffa rika ungdomar"? Fördet första tycker jag att det är fel att det ska finnas en svensk skola som bara sjukt rika familjer har råd att gå på. Kanske fattiga barn som också behöver den hjälp som ett internat som Lundsberg (tydligen) kan ge. Det är ju också överklassanda i allmänhet. Varför skulle en vanlig medelsvensson behöva lära sig i skolan hur man äter och talar så fint (läs snobbigt) som möjligt.

För det andra stängs inte skolan ner för att straffa någon. Den stängs ner för att den inte är säker för eleverna. Det är fruktansvärt livsfarligt naivt att säga "de som faktiskt älskar sin skola är helt förkrossade..." Ja, självklart är det många som älskar skolan MEN jag slår vad om att de varken blivit knullade med kvastskaft eller brännmärkta med strykjärn. Det är ju inte EN misshandel, utan flera oberoende vid olika tidpunkter. Flera anmälningar och flera skadade och rädda barn.

Så får det inte vara. De andra sprider "härlig stämning" tills de själv blir utsatta. Det är ju precis som när någon blir mobbad i en klass å föräldern pratar med läraren som säger "men det är ju en sån härlig klass. Vi har ju en sån härlig stämning!" Äckligt! Det räcker att ett barn far illa. Punkt.

Skrivet 2013-08-31 kl. 08:29:12
Ellinore //

Misstaget du gör nu är att tro att det här är ett straff, sanningen är att skolinspektionen inte bedömer att Lundsberg kan garantera säkerheten för eleverna, ELEVERNA. Skolan har fått varning efter varning men ändå åtgärdat någonting, det här handlar inte om att eleverna gjort fel, det handlar om att skolledningen inte kan sköta en skola.

Sedan är eleverna extra utsatta på ett internat eftersom de aldrig kan åka hem från trakasserierna och mobbningen, vilket man kan på en ett externat.

Skrivet 2013-08-31 kl. 08:57:02
Lovisa //

Du borde skicka texten till Aftonbladet som inte fattar ett skit om vad som egentligen kommer hända nu med eleverna <3 du är bäst <3 loveU

Skrivet 2013-08-31 kl. 09:21:33
Hanna //

Men eleverna kommer ju tillbaka år efter år för att dom vet att när dom själva är äldst är det DOM som bestämmer. Makt är ju något som (troligtvis) alla vill ha. Jag gjorde ett stoooort skolarbete om pennalism (kamraruppfostran) förra året. Jag läste också ondskan till arbetet, och det här handlar ju inte om en engångs händelse. Det här är inte första polisanmälningen dom får in om skolan! Jag tror att du ska läsa på lite mera innan du tar upp en så sjuukt känslig sak i en blogg med flera tusen läsare, men jag tycker det är bra att du tar upp saker som e mer viktiga än hunter stövlar haha

Skrivet 2013-08-31 kl. 09:25:56
Emelie //

Nej Zara jag tror inte du vet hur det känns att bli våldtagen, och att resonera kring att eleverna tycker att de känns som att de har blivit våldtagna är absurt. Och detta med lundsberg började innan du var född, vet inte hur mycket efterforskning du egentligen har gjort kring ämnet men de saker som har hänt på skolan är helt enkelt inte okej.

Skrivet 2013-08-31 kl. 09:36:31
Anonym //

Några av dom på bilderna är mina kompisar, kul haha!! Jag håller med dig och jag känner några som har varit inblandade personligen (inte i det senaste med nollningen dock) men jag har hört hans historia och enligt honom är allt ett stort missförstånd. Jag vet inte om det är sant eller inte men som sagt, våld finns överallt men det finns inte kamratskap och dom som jag känner där har varit otroligt lyckliga där. I fall det gällde mig skulle jag varit så ledsen!! Skulden ska hamna på dom som utförde våldet inte på platsen där det råkade ske.. Haha lyckades verkligen inte få ihop den här kommentaren men jag tror man förstår mitt syfte..

Skrivet 2013-08-31 kl. 09:38:13
Simon //

Herreguuuuuuuuuuuuuuuud!

Cornelia, nollningar något som sker över hela landet och det för att inviga eleverna. Elever inviger nya elever med andra ord. Varför skulle endast Lindesberg behöva förbjuda nollningar? Att det sedan händer en olycka är tragiskt. Men vems fel är det egentligen? Inte fan är det rektorns. De skyldiga är individerna som gjorde de dumma grejerna.

Jag känner till skolor där det händer betydligt värre saker än det som sker på lundsberg och där räcker det att straffa individerna vilket jag tycker är bra. Men vad gör då lundsberg så intressanta att sätta dit? Inte är det för att det händer mer där utan enda anledningen måste vara för att många ogillar det folket som är där för de har framgångsrika föräldrar.

Edith, alla verkar ändå vilja gå kvar där och alla kan känna sig säkra. De personerna som är skyldiga har fått åka hem och det finns inget att vara rädd för. Det är inte utan anledning som elever på skolan skapar namninsamlingar och liknande grejer för att få behålla skolan.

Dessutom hade lundsberg bland de bästa resultaten vad det gäller trygghet och säkerhet på skolan. Det var en enkät som inte gjordes för så längesen. Så jag säger återigen, tro inte på allt ni läser i kvällstidningarna för det är bara tomma rykten.

Ellinore, det går en viss gräns till hur mycket man kan garantera säkerheten på en skola. Inget skulle hindra mig från att gå till min skola och bränna folk med strykjärn. Det enda man kan göra då är att straffa mig. Inte hela skolan.men tydligen så gäller inte samma lagar för alla hör i Sverige. :(

Skrivet 2013-08-31 kl. 09:56:36
Lemi //

Alltså, du förstår ju inte. Skolinspektionen har ju skickat flera varningar om att dessa grova nollningar måste sluta, och om rektorn helt seriöst inte bryr sig så måste man stänga skolan för allas trygghet. Det är klart att de straffar de som har gjort det, men det är inte tryggt att gå där om rektorn inte vill göra något åt saken. Som du själv säger har vissa nollningar slutat med dödsfall - ska det behöva göra det på Lundbergs också innan det läggs ner? Lol

Skrivet 2013-08-31 kl. 09:58:25
Anonym //

Tycker du att denna händelsen vart ett misstag? att någon bränts med strykjärn? Många säger att det var en olycka men vet inte hur det gått till i så fall att en stackars kille ligger där med skjortan uppe och att strykjärnet ramlat ner? Att kontakten råkade vara i tycker inte jag är någon ursäkt, bara tanken på att sätta ett kallt eller varmt strykjärn på någon annan individ är sjukt och kränkande!
Det är inte så att om dom inte trivs så kan dom sluta, vissa måste gå där för dom har ingen annanstans att bo. Jag tycker absolut inte det borde bli kollektiv bestraffning och att hela skolan ska stängas, vart ska alla ta vägen? skolinspektionen sa "inom nästa vecka kommer dom ha en garanterad studieplats i deras kommun, allihop" men då vet jag t.ex en kille varav hans pappa bor i Kina och mamma har gått bort, var ska han ta vägen är det tänkt?
Många har lundsberg som ett hem!
Dom borde först rett ut händelsen och i så fall stängt av dom eleverna som gjort detta.

Det är även konstigt att när skolan åker med den stackars killen till sjukhuset, så anmäler dom inget eller liknande till polisen utan de gör doktorn på sjukhuset, de är ju lite konstigt att dom är fullt medvetna om vad som hänt men gör inget åt det liksom. Vet även att rektorn och styrelsen alllihop är gamla Lundsbergare som vill behålla sin skola och inte ändra något på det dom säger "rör inte vår skola" men dom måste ju ta tag i problemen.

Att det inte bara var en enstakad händelse, nej men de andra har dom redan rett ut och skolinspektionen hade lämnat det men så hände detta. Sjuukt det borde inte va kollektivbestraffning och folk som utsätter sina kamrater för våld/misshandel osv borde bli avstängda!

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:00:22
Caroline G //

Nja .håller inte med dig Zara! Lundsberg skolan är solklart till för tika ungdomar. Är du inte rik kommer fu framför allt inte in och det blir även mobbning och utfrysning på det hela! Det är nämnligen så att om några äldre har bestämt sig för att inte gilla dig så pratar INGEN med dig. Lärarna blir även tillsagda att dom inte ser det som sker. Jag tröt ingen riktigt kan förstå hur hemskt det måste vara att bo på den skolan och ständigt vara rädd. De som är trygga är dom som är äldre. Denna skolan sysslar med något som kallas elevuppfostran där lärarna och de äldre anser att det är rätt att utsätta ungdomarna för hemska saker och säger att de uppfostrar dom.

Rektorn på skolan sa tom att det som hände var ingenting, INGENTING? vill man då ens veta vad som händer dagligen och har hänt genom tiderna?Jag tror inte det.
Dessutom så är det självklart att alla är trevliga tiden du var där.
Har du inte sett ondskan? inofficiellt handlar den om denna skolan!

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:02:58
Nikita //

Jag känner många som går i skolan och jag tycker suuper synd om dem och skolan skall definitivt inte stängas!!!

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:06:43
URL: http://stylebynikita.blogg.se
Anonym //

Hoppas den där skolan aldrig öppnas, det händer saker där hela tiden och skolan reagerar aldrig.
Sen att det där händer på alla skolor är helt fel, flera skolor har tillochmed förbjudit nollning och den som utför nollning ändå får konsekvenser.

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:11:07
Amanda<3 //

Bra skrivet Zara! ❤❤❤❤❤kram

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:16:56
Theater.blogg.se //

Hej! Kolla gärna in min blogg.

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:22:22
URL: http://theater.blogg.se
A. //

Jag tycker det var ett bra beslut. Det behöver inte innebära föralltid, men skolans styrelse får tid till att helt och hållet fokusera på en ordentlig åtgärdsplan som kanske kan övertyga Skolinspektionen.

Jag tycker att det är konstigt att många protesterar genom att ta fram argumentet "Nollning pågår på alla skolor, det är tillochmed värre där ibland" utan att överhuvudtaget ta upp konkreta exempel där fallet inte lösts och där det upprepas år efter år, som på LS. Man kan omöjligt påstå att det är en engångsföreteelse när generationer vittnar om en oacceptabelt hård kamratfostran.

Jag kan absolut förstå hur jobbigt det blir framöver för de elever som trivdes och som nu måste lämna sitt andra hem. (Och jag tycker man kunde ha avdramatiserat avstängningen och gett mer tid.) Men alla på skolan har vetat om hur det går till på framförallt pojkhemmen, vuxna och elever har blundat för brutaliteten så länge de själva inte varit utsatta och det kan dem inte förneka. Visst, inför pressen, men inte sig själva.

Skolinspektionen kan inte beskyllas för att ha tagit varken ett felaktigt eller dåligt beslut. De har gett varningar och krävt åtgärdsplaner. Skolan har lyckats i teorin med en åtgärdsplan, men misslyckats i praktiken och det är där det är som vikigast.

Och varför åker man som rektor iväg på ripjakt mitt i ingenstans utan täckning i början på terminen när man är väl medveten om nollning och ritualer som har haft ett minst sagt apdåligt rykte äger rum just då? Och varför vägrar man stänga av misstänkta elever med omedelbar verkan när en så pass allvarlig grej har inträffat?
Nu tänker jag sätta in en totalt onödig kommentar: Den där, numera föredetta, rektorn verkar sliskig och arrogant. Jag har inga problem med att tro att om han hade gjort sitt arbete ordentlgt och funnits där för sina elever så hade resultatet av allt kunnat se annorlunda ut.

My two cents,

/ackv.

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:30:04
Josefin //

Zara, jag hoppas att du läser kommentarerna och inser hur jävla fel du har. Läs på lite så inser du nog att det inte handlar om en enda företeelse, det har hänt massor av saker som skolan enligt lag skulle fixa, men inte gjorde någonting åt. Skolinspektionen gör inte detta för att straffa dessa stackars vita överklassungar, de gör det för att de måste

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:33:21
Anonym //

Kolla på bloggen 👇(där nere) den är jättebra!❤ Älskar dig Zara Larsson!

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:41:32
URL: http://tolvistweens.blogspot.se
Frida //

När du var där fick du säkert träffa dem som tyckte skolan var perfekt, de som inte gör det går väl inte och skriker ut det till allmänheten direkt

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:43:36
Hanna //

Det är på elevhemmen allt händer, och på kvällen de sker.
Skolan borde verkligen stängas.

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:46:49
Anonym //

Jag tycker du har rätt Zara! men skolan fick en chans att förbättra sig och det gjorde dom! Men dom glömde kanske att arbeta mer på tryggheten och kanske om skolan hade sagt till eleverna hur det låg till så kanske mobbarna hade slutat. Jag tror däremot att media överdriver och att otroligt många elever har haft det fantastiskt på skolan.

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:46:57
Korven //

Jag tror inte att man bränner någon med strykjärn av misstag, sånna här saker hade ju skett flera gånger tidigare på skolan vilket rektorn hade varit medveten om, så de stänger då skolan i ett halvår vilket ansågs vara tryggast för eleverna. Det tycker jag är rätt, även om det ät otroligt synd om de som gick där och älskade skolan, klart.

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:49:28
Edith //

Simon: Man kan ju inte grunda något på att folk kommer tillbaka till skolan. Vad bevisar det? Till och med barn som blir mobbade varje dag går tillbaka till skolan, ibland under flera års tid. Det bevisar ingenting. Jag säger inte att alla som går på Lundsberg mår dåligt men alla mår väl bra tills de mår dåligt?! Alltså, de som blivit misshandlade tyckte säkert skolan var supernajs tills de blev misshandlade. Och det här är ju inte första misshandeln. Det vet du kanske om? Det har hänt ett antal gånger förut så kan du lova alla 200 elever att det inte kommer att hända igen?

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:50:43
URL: http://dithphoto.blogg.se
H //

Men åååååh det handlar inte om att straffa eleverna på skolan! Det är ingen bestraffning att stänga ner skolan utan det handlar om att rektorn och ledningen inte har gjort sitt jobb för att få en fungerande skola. Med ny rektor kanske allt skulle bli bättre? Man vet inte men det är så skolverket resonerar.

Skrivet 2013-08-31 kl. 10:56:27
A. //

And here comes my third cent...

Att inte tro på det som skrivs om skolan eftersom du själv varit där är lite naivt. Tror du de skulle stå och diskutera sina problem med en eventuellt framtida elev? Självklart inte.

Jag litar inte heller på allt som skrivs, därför kan jag aldrig påstå att jag har rätt i det jag säger, jag lägger bara upp mina åsikter från den information jag har tillgänglig.

Att skolan fortfarande har massor av elever som söker dit varje år fastän skit pågår beror förmodligen på att föredetta elever ofta skickar dit sina barn. Det handlar om tradition, status och för vissa är det en bra lösning iochmed internatet.

Igen vill jag påpeka att det är dumt att dra in "andra skolor" i LS diskussionen utan att ens ta upp konkreta fall. Ja, majoriteten av Sveriges gymnasieskolor har en såkallad nollning, men denna nollning utförs oftast på skoltid och är många gånger fysiskt och psykiskt harmlös. På LS når nollningen internaten på fritid och nattetid, och är enligt vittnesmål kränkande psykiskt och fysiskt.

Där också sant som du skriver, att det finns brutalitet på många andra skolor, men det är svårt att jämföra en förortsskolas problem med Lundsbergs. Varför? För att det är två helt olika världar. Jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det... Jag tycker det liksom snackar för sig själv. LS har alla tillgångar och resurser för att ta tag i problemen men väljer ändå att inte införa nolltolerans. En förortsskola har en nolltolerans, men har svårt att uppehålla den i brist på tillgångar och resurser. Den stora och betydande skillnaden är att förortsskolan vet om sina problem och försöker varken förminska eller förneka dem, utan jobbar ständigt för att lösa dem. LS har för det första svårt att ens inse/erkänna sina problem och har för det andra inte varit beredda att ändra uråldriga traditioner för att göra skolan bättre för den där minoriteten av elever som överhuvudtaget inte trivs. Skolan ser hellre att de slutar än att tillrättavisa de elever som skapar problemen, ofta för att de råkar komma från en släkt vars medlemmar gått på LS i generationer och som sätter pengar i skolan.

*ÅSIKTER, INTE FAKTA*

/ Ackv.

Skrivet 2013-08-31 kl. 11:07:07
Gabriella Sollenius //

http://sollenius.blogg.se

Skrivet 2013-08-31 kl. 11:15:47
URL: http://sollenius.blogg.se/
Anonym //

Eftersom Lundsberg har haft massa skandaler i flera omgångar och att det pågår någon slags "kamratuppfostran" tycker jag att det var bra att dom stängde skolan. Visst att man förstör för massa andra som går på skolan som inte medverkat på nollningen eller i andra sammanhang, men det är bara att inse att denna "tradition" verkar tas över varje år. Inte av ALLA elever men det är ju alltid någon som verkar ta på sig denna roll, och för att få slut på det var väll detta det enda sättet eftersom skolan har så många gånger varit med om flera andra skandaler då andra elever skadats, hotats, mobbats osv. Och eftersom det aldrig gjorts någon stor förändring från tex rekton som har stoppat allt så var det ett bra beslut enligt mig.

Skrivet 2013-08-31 kl. 11:58:15
Anonym //

Ehhhh, rektorn på skolan verket bombad i huvet..och verkar inte bry sig en skit, och lärarna ja de har ju för fan stått och sett på allt, skämtaru eller det är fan klart skolan ska läggas ned, nä fyfan en riktigt sjuk skola å människor där

Skrivet 2013-08-31 kl. 12:04:01
Erica //

Hej! Snälla hjälp mig att förmedla detta! Det sker för mycket mobbning nu, runt om i landet! Vi måste försöka ändra på detta!! Försöka minska mobbningen!

För att slippa att vi, våra syskon, vänner, våra barn i sin tur osv.. ska slippa mobbning!

http://gorgeousbejb.blogg.se/2013/august/mobbning-ar-sa-fel.html

Skrivet 2013-08-31 kl. 12:25:37
URL: http://gorgeousbejb.blogg.se
Emma //

Jag tycker att det är bra att Lundsberg stängs ner! De har haft problem med mobbing länge och eftersom det är ett internat så har man ingen trygghet att gå hem till, man måste bo på samma ställe som alla som nollar(mobbar) än! Visst nollning finns på alla gymnasieskolor i hela Sverige, men skillnaden är att på vanliga skolors nollning så får man bara göra pinsamma lekar, bli nersupt eller liknade. Man kan INTE likna Lundsbergs nollning med andra skolors nollning eftersom det är ljusårs skillnad mellan dem! Dessutom så utförs nollningen på mycket yngre elever på Lundsberg eftersom den sker när man börjar där, när man är yngre så är man inte lika tålig mot olika straff även om det bara handlar om att göra något pinsamt! Att Lundsberg läggs ner är bra och det ger ungdomarna som går där lite mer verklighetsuppfattning!

Skrivet 2013-08-31 kl. 12:30:10
Pia Svensson //

Fina du!!!HEJ! JAG VILL TIPSA OM VART JAG FYNDAR MÄRKESVAROR SUPERBILLIGT! !!!!!!!!
T.EX. ODD MOLLY, SKOR, SMYCKEN, BARN, INREDNING .....M.M
http://campadre.se/tipsa/7817. Även denna sida har jag tjänat tusentalskronor genom att handla på internet genom denna sida (tex på nelly, Apollo mm) http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=302794

Skrivet 2013-08-31 kl. 12:36:19
Caroline //

Håller med dig till 100 % , jag är så jäkla arg på skolinspektionen, media och alla som pratar illa om skolan just nu!

Skrivet 2013-08-31 kl. 13:01:11
URL: http://ensomcaroline.com
Sarah //

Det handlar ju inte om en enstaka händelse eller att enbart ett par elever ligger bakom det. Elever har anmält misshandel, våldtäkter och alla dess former av pennalism i flera år. Rektor och övrig personal har kollat åt andra håller och låtsats som ingenting. Skolinspektionen stängde alltså skolan för att elever inte är trygga där längre. Visst, det finns säkert de elever som fortfarande trivs - men tror du att de hade gjort det efter att de också hade blivit brända med ett strykjärn?
Och bara så att du vet - vilken annan skola som helst hade blivit nedstängd mycket tidigare. Så nästa gång du öppnar munnen om något sånt här så råder jag dig att läsa på först och inte basera dina åsikter på en enda artikel från Aftonbladet.

Skrivet 2013-08-31 kl. 13:06:36
Anonym //

Skolan har fått krav att förbättra vissa saker av skolinspektionen, men kraven har inte uppnåtts och då är det ju logiskt att skolan skall stängas ner.

Skrivet 2013-08-31 kl. 13:07:47
Anonym //

Fast grejen är ju att detta inte är en engångshändelse. De stänger inte ner skolan pga det som hände nyligen, utan för att det var droppen. Folk har blivit misshandlade tidigare och skolan har inte gjort något åt det trots att skolinspektionen har varnat dem. När rektorn dessutom sa att "det är så ungdomar är" och det det var väl inget säger ju det ganska mycket. Att skolan ska stängas är inte en bestraffning utan det är för det bästa. Eleverna som älskar sin skola och känner sig "våldtagna" av media kan ju tänka ett steg längre. Hur tror de att det utsatta eleverna mår? Hur tror de att killarna som fick sina ryggar brända med strykjärn känner om detta? Det är inte ett straff över huvud taget och verkligen inte mot skolan. För det är säkert jättebra lärare som du säger men det har inte med saken att göra. Att sånt här förekommer gång på gång på gång utan att rektorn och personalen tar det på allvar är inte rätt.

Skrivet 2013-08-31 kl. 13:18:03
Simon //

Ni som säger att Zara borde läsa på om ämnet ska inte säga något. Ni bör läsa på istället. Hon har rätt i allt hon skriver. Och ja, det var en olycka! Folk jag känner var i rummet när det hände nämligen.

Och ni som säger att det var dom på sjukhuset som anmälde har väldigt fel. Det var Lundsberg själva som anmälde händelsen för att de har nolltolerans på det här. Lundsberg bryr sig om sina elever även om det inte står så i tidningarna. Man märker verkligen vem som går på det avundsjuka journalister skriver i sina kvällstidningarna.

Skrivet 2013-08-31 kl. 13:32:17
Sofia //

Vill ni ha chans till fler läsare? Har just nu en tävling på bloggen där man kan vinna en länkning, alla är välkommna att vara med, reglerna är superlätta!

Skrivet 2013-08-31 kl. 13:42:03
URL: http://sossofias.blogg.se
Magnus Ladulås //

Det som sker hos killarna finns inte hos tjejerna.

Skrivet 2013-08-31 kl. 13:43:49
Alice //

Håller verkligen med dig Zara! Samtidigt som jag tycker att lärarna borde hålla koll just på grund av att eleverna bor där dygnet runt! Då är det fortfarande deras ansvar, eftersom det händer på "skoltid". Men jag tycker det är överdrivet att stänga ner skolan för en period! Tycker såååå synd om eleverna som inte vet var de ska ta vägen! Hela deras skoltid är ju helt meningslös!

Skrivet 2013-08-31 kl. 14:17:17
J. //

Tycker det är fel att lägga fokusen på de "stackars elever som nu inte har någonstans att bo". Självklart är det tråkigt för de som inte varit inblandade, men om sådana här saker händer upprepade gånger och rektorer och lärare ser mellan fingrarna, då är det väl klart att det inte håller i längden. Det är dem ilskan borde ligga på, inte media. Och de man borde tycka synd om är la de stackars elever som kanske fått leva i skräck DYGNET RUNT. Det är inte som vilken skola som helst, för du är där DYGNET RUNT. Det går inte att komma ifrån, att ha en frizoon. Att du varit där och tittat kan du ju inte basera din åsikt på. Klart de var trevliga mot dig då, de vill ju ha fler elever såklart. Och sedan tror jag inte det är lika hårt klimat mellan tjejerna som mellan killarna.

Skrivet 2013-08-31 kl. 14:53:46
L //

tror du behöver läsa på lite mer innan du lägger ut något sådant.
Det handlar inte bara om denna incident detta har hållit på hur länge som helst. Läs denna artikel.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17367016.ab
Och då är det bara de incidenter som har anmälts, tänkt då hur mycket som är utelämnat. den där skolan borde ha lagt ner redan för 10 år sedan.

Skrivet 2013-08-31 kl. 15:11:01
sara //

så fin blogg du har zara

Skrivet 2013-08-31 kl. 15:34:52
URL: http://saramobeerg.blogg.se/
Anonym //

Hahaha "våldtagna av media" måste vara det värsta jag hört! aa och det finns antagligen tjejer på den här skolan som känner sig våldtagna på riktigt och just därför måste de stängas ner!
Rättvist? Nej! men skyll inte på skolinspektionen som bara vill det som är bäst för barnen! Om nån ska bära skulden så är det rektorn och eleverna som betett sig så fruktansvärt illa!

all fokus läggs på eleverna som gråter för de måste byta skola men de barn som är ärrade för livet kunde ingen bry sig mindre om.
Herregud sluta grina och var glada för att de tillslut tagit tag i det!

Det finns skolor långt ut i förorten där sånt här förekommer säkert varje dag men som varken polisen eller skolinspektionen orkar ta tag i just för att de inte tillhör varken överklassen eller äns medelklassen.
Se det som något positivt istället!

Skrivet 2013-08-31 kl. 15:41:12
jenny //

Fan vilket korkat inlägg.

Skrivet 2013-08-31 kl. 15:48:01
URL: http://jennywiklund.blogg.se
Anonym //

Som stänger ju ner skolan för att dom som jobbar på skolan och så inte har stängt av dom eleverna som gjorde de. Dom har inte gjort någonting åt de. Därför stänger dom ner skolan inte för att de va misshandel på skolan

Skrivet 2013-08-31 kl. 16:19:30
--- //

Läs detta:
http://www.svt.se/ug/jag-har-aldrig-gratit-sa-mycket-som-pa-lundsberg

Kram!

Skrivet 2013-08-31 kl. 16:21:39
Johanna //

Två tidigare rapporter till skolinspektionen angående Lundsberg... Så sjukt vidrigt!

http://www.scribd.com/doc/110595941/Tjansteanteckning-24-november-2011-1

Dessutom tycker jag det är fruktansvärt att fokus nu läggs på att det är så himla synd om de som trivdes på skolan och nu måste flytta därifrån. Fokus borde ligga på de som det FAKTISKT är synd om, eleverna som blev utsatta för vidriga kränkningar och misshandel. Tror knappast det är en slump att det bara är de som trivdes på skolan som hörs och syns i media...

Skrivet 2013-08-31 kl. 16:42:40
elina //

men skolan försvarar ju dessa händelser och bedriver en värkssmhet med pennalism, hur bra är det? du är nog tyvärr inte riktigt påläst för att tycka något om detta.

Skrivet 2013-08-31 kl. 16:43:32
ella //

när kommer frågestunden upp? där när man frågade på ask och så skulle du svara här!

Skrivet 2013-08-31 kl. 16:49:59
Anonym //

Jag har alltid känt igen mig och hållt med dig i dina inlägg innan. Men inte riktigt så mycket i det här. Jag förstår att många som inte påverkats av händelserna på lundsberg inte vill lämna skolan, men tänk på de som förstörts för livet. Det är inte bara denna händelsen som får det att stänga skola utan också händelser uttsräckta från och med starten. Folk har fått sina liv förstörda pågrund av den mobbning som finns på skolan läs t.ex här: http://www.svt.se/ug/jag-har-aldrig-gratit-sa-mycket-som-pa-lundsberg . Men jag förstår att många också trivs och faktiskt känner skolan som sitt enda hem. Men eftersom skolan inte gjort något för att få slut på händelserna som skett , vilket är många, så är det faktikst bäst att ta beslutet att stänga skolan.

Skrivet 2013-08-31 kl. 16:50:29
Alice //

Som några här ovanför har skrivit, det handlar inte bara om just detta fall. I flera år har Lundsbergs varit en skola full av pennalism och sexuella övergrepp och misshandel, där de äldre ungdomarna känner att de har en slags maktposition över de yngre, och att de då använder den makten på sjuka sätt. Sedan har de yngre eleverna gjort samma sak när de kommer upp i samma ålder, som en slags hämnd. Detta gäller självklart inte alla.
För något år sedan hade någon anmält misshandel/sexuella övergrepp på skolan, och när polisen kom nekade offren att det hade hänt något. Det låter väldigt suspekt, och troligen har d de äldre eleverna hotat dem med ännu mer stryk om de skulle säga något. Eftersom rektorn och skolan inte gör något åt det så känner nu skolinspektionen att nu får det vara nog, vilket jag håller med dem om. Det är säkert en bra skola med bra utbildning och lärare, men den uppdelning som sker innanför skolan har förstört många ungdomars liv.

Skrivet 2013-08-31 kl. 16:58:52
Clara //

"Tänk på att jag INTE försvarar misshandel, mobbning eller annan form av förnedring. Jag försvarar skolan!"
- skriver du, ignorant som du är. Skolan som du alltså försvarar, står tyvärr får dessa saker. Som exempelvis Kamratuppfostran, och förnedring i allmänhet. Vare sig du vill se det eller inte så finns det där på Lundsberg, även fast skolan inte påstår att dem "står för det"

Skrivet 2013-08-31 kl. 17:11:29
JUNITJEJ //

Har du själv gått där?

Skrivet 2013-08-31 kl. 17:36:04
URL: http://www.junitjejen.se
Sigtuna Elev. //

"Att stänga ner Lundberg för att det är det bästa för eleverna.. " Jo det kan man kanske tycka om man är utomstående och aldrig upplevt den verklighet som vi lever. Jag går på SSHL internat och liksom Lundberg så har vi fått kritik genom åren. Man menar att vår skola liknar filmen "ondskan" och att pennalism är en del av vardagen. Mobbing förekommer här javisst, men jag det är INTE mer än vad som sker på övriga skolor. Det handlar inte om att det är ett internat där personerna blir "internatstörda" och saknar moral. Har någon tänkt på att den blodigaste scenen i ondskan faktiskt är på en kommunal skola? Jag hatade min kommunala skola för att det var så mycket mobbing och kränkning men sen började jag på SSHL och det är det bästa som har hänt mig. Jag tror man måste testa denna livsstil för att inse att skolinspektionen gör ett stort misstag! Varför skulle annars lundbergeleverna söka sig till nya internat som Grenna och Sigtuna om de inte trivdes?!
Jag älskar att bo på internat och det är det bästa som har hänt mig och att vi ständigt lever i skräck är bara en massa bullshit från utomstående.. Så ni som har kommenterat detta borde inte uttala er om ni inte har en insikt i vad som faktiskt sker...

Skrivet 2013-08-31 kl. 17:44:56
dino //

zara, du bör läsa denna: http://www.scribd.com/doc/110595941/Tjansteanteckning-24-november-2011-1#fullscreen

Skrivet 2013-08-31 kl. 18:19:56
ullis //

lilla 15åriga zara, du har missuppfattat ALLT, eller med andra ord, du förstår inte situationen helt enkelt!

Skrivet 2013-08-31 kl. 18:54:04

Ingen utifrån kan exakt veta vad som försiggått på skolan. Eftersom skolinspektionen nu valt att stänga den få vi lita på att de gjort ett val som är välgrundat. Samtidigt som det finns elever som säger att de trivs hur bra som helst, så finna det också elever som gått ut med berättelser om skräck och kränkningar. Skolinspektionen finns där för Sveriges elever, det är för elevernas skull de stänger skolan, för att alla ska vara trygga! Att skriva att det är medias fel är bara strunt, skolinspektionens beslut grundas inte i vad tidningar skriver.

Skrivet 2013-08-31 kl. 18:58:11
Anonym //

Har en kompis som gick ut Lundsberg förra året och älskade skolan. Jag tror att majoriteten av de som går där är som min kompis; älskar skolan och är helt förstörda över hur det blivit.

Försök dock att komma ihåg att skolinspektionen bara gör sitt jobb i att försvara elever, inte att kollektivt bestraffa dem.
Du säger att det pågår sånt här i alla skolor och att om alla skolor skulle granskas såhär skulle alla skolor i Sverige stängas:
visst, det händer både i och utanför alla skolor, men denna skola granskas hårdare pga att eleverna bor i skolan. Är man mobbad så finns det ingen att gå till förutom till skolans ledning, som efter många chanser misslyckats med att hålla eleverna trygga och som har förlitat sig på skolans gamla ursprung och heder.

Skit i media men lita på skolinspektionen och kom ihåg att om du försvarar skolan, så försvarar du tyvärr indirekt misshandel, förnedring och mobbing.
Hur som helst så känner jag med Lundsbergarna och hoppas för deras skull att deras skola tar sig i kragen så att de kan komma tillbaka hem...

Skrivet 2013-08-31 kl. 20:27:43
Sara //

Ååh vad fin blogg du har!<3 Kan du snälla besöka min blogg på sarahammonds.blogg.se?<3

Skrivet 2013-08-31 kl. 20:37:08
URL: http://sarahammonds.blogg.se
engris //

Alltså Simon gå och dränk dig... Och Zara snälla hur sjukt naiv får man vara? Läs kommentarerna du fått och tänk om!!

Skrivet 2013-08-31 kl. 20:42:56
Lywe //

Så sjukt stark är Du min lilla Prinsessa! <3

Skrivet 2013-08-31 kl. 21:24:16
URL: http://www.lywe.blogg.se
Alice Mikaela //

Håller inte med dig här zara… Det är ju inte säkert för elever att gå på skolan, det är typ därför den stängs ju!

Skrivet 2013-08-31 kl. 21:31:11
URL: http://alicemikaela.devote.se
Longevity - en blogg om hälsa //

Inte första gången Lundsberg är i blåsväder iofs.
Pennalism är väl ett ledord när man tänker på den skolan. Det finns nollning och så finns det Lundsberg. Även om nu det "bara" är enstaka fall så är alla en för mycket. Om en skolledning låter sådana händelser fortgå så är det inte mer än rätt att de får stänga tycker jag.

Skrivet 2013-08-31 kl. 21:36:09
URL: http://madelein.se/
Simon //

Hej Zara jag läste en kommentar på youtub det var två kollar som bråkade om vem som skulle ha dig jag blev så arg och skrev till dom att visa Zara respekt hon är bara 15 hon har kille osv du är min idol älskar din musik osv menjah älskar framförallt din personlighet jag sjunger själv och min dröm är att någon gång sjunga med dig eller bara sega hej kämpa på hjärtat tänker på dig

Skrivet 2013-08-31 kl. 21:58:39
Elin //

Zara, jag är ett av dina största fans, jag brukar i vanliga fall hålla med om allting du skriver.
Men här tycker jag att du har väldigt fel. Det handlar inte om en enstaka händelse här.

Skrivet 2013-08-31 kl. 22:49:00
Anonym //

Helt ärligt sjönk du just i mina ögon. Trodde du var smartare än så här.

Skrivet 2013-08-31 kl. 22:59:22
Laura //

Du borde nog läst på lite bättre. Detta är en skola som åtskilliga anmälningar/brev från elever som blivit misshandlade/sexuellt utnyttjade osv. Kolla ex på uppdrag granskning som gjordes av denna skola innan sommaren. Skolan har även ett förflutet av kamratuppfostran genom historien, det har säkert förbättrats. Det är klart att samma saker sker på många andra skolor runtom i Sverige då många skolor har barn som blir mobbade, misshandlade utan att något förbättras men med tanke på att denna skola framställer sig som Sveriges bästa skola är detta en stor katastrof även att barn bor där dygnet runt är det ganska konstigt att de vuxna inte har "märkt" något, alltså anser skolinspektionen att detta inte är ett tryggt ställe att bo på vilket jag håller med helt och hållet. Läs gärna på innan du yttrar dig om politiska saker.

Skrivet 2013-08-31 kl. 23:20:24
Aida //

Fast varför stödja en skola som TILLÅTER att detta sker?

Skrivet 2013-09-01 kl. 00:06:37
URL: http://www.aidalazarian.blogg.se
O //

De verkar som du inte riktigt vet allt då för detta har inte bara hänt en så många gånger och iprincip alla som går sista året straffar dom nya. Skolan har även blivit anmäld flera gånger innan och styrelsen har bara ignorerat det. Skolan är verkligen som den är i filmen ondskan de händer verkligen saker man inte trodde kunde hända där.

Skrivet 2013-09-01 kl. 00:42:58
Alina //

Jag skäms över att vi fortfarande har skolor som bara är till för överklassen. Som om man skulle vara bättre än alla andra bara för att man har pengar. Det var ett jäkligt bra beslut att stänga ner skolan. Klart att eleverna som trivs på skolan blir ledsna - men när det sker så mycket skandaler på en internatskola så är ju skolan helt enkelt inte säker att gå på (bortsett från för de äldre o de rikaste eleverna såklart som styr o ställer som dom vill). Att folk stöttar en skola där pengar är det som betyder allt tycker jag är VIDRIGT! Och att stötta en skola där misshandel av olika slag sker titt som tätt utan att personalen reagerar särskilt starkt... ja vad ska man säga!? USCH! Jag hoppas att du Zara tänker om angående det här - för du sjönk just till botten i mina ögon! :(

Skrivet 2013-09-01 kl. 00:43:15
Victor //

Tycker texten du skrivit stämmer utmärkt. Det finns många tankar o ideer om detta och man ska inte säga att något är rätt eller fel. Men enligt min åsikt så borde skolan inte stängas eller rektorn avskedas. Dem som är skyldiga till nollningen borde istället bli avstängda och sen skulle det inte varit mer med det. Anledningen till att det kommer ut i media är enbart pga att det är en såkallad " överklass" skola som inte vem som helst kan gå på. Saker som detta förekommer på andra skolor även om just detta gällde ett strykjärn. I tidningen nyheter24.se löd texten såhär om 2 kommunala skolor i Sverige: På Falkenbergs gymnasieskola tvingades elever äta bajs och ha sex inför en jury. På Katedralskolan i Linköping trakasserades förstaårselever, bland annat genom en oralsex-tävling.: Om ni anser detta vara bättre eller sämre avgör ni själva men detta drog aldrig Aftonbladets uppmärksamhet. Ena killen som blev bränd var faktiskt min bästavänn som hade stora förhoppningar om LS. Han lämnade skolan med stor besvikelse. Att hans och alla andras skolgång ska påverkas är inte rätt. Jag har provgått på LS och ansåg det vara en trevlig skola med trevliga elever och charmiga lärare.

Det som LS borde gjort bättre är att ha en vuxen närvarande under nollnings kvällen så sådant här inte händer. Dem vet ju att det är e
den kvällen varför då inte försöka sätta stop på det?

Politik: Skolan är enligt mig en av Sveriges stoltheter och en del av en gammal kultur som borde kunna erbjudas till dem som vill. Sen att skolan kosta en förmögenhet är delvis sant o falskt. Skolan kostar inte det är ditt boende. Din mat,ditt rum, dina möbler, vatten, el, stall osv. Gör du en uträkning i månaden så skiljer det sig inte mycket från att bo på ett 3 stjärnigt hotell.

Övrig: Tack för den trevliga helgen Zara. Trevlig bild du luska upp på gruppen visste inte att den existera längre men vi hade kul tsm den lilla vi träffades.

Ha det bra o Lycka till!

Skrivet 2013-09-01 kl. 01:16:27
Victor //

För er latisar som jag inte orkar läsa långa texter lyssnar här.

Det är enkelt för ett som aldrig gått eller testat Lundsberg att säga att det bör läggas ner. För ni läser bara tidningen o annan media. Men varenda elev jag känner på LS älskar skolan så alltså kan den inte va så jävla hemskt. T o m mim bf som brev brände nu på strykjärnet älskar skolan o vill ha tbx den.


Stödjer Zara fullt ut i det hon skriver

Skrivet 2013-09-01 kl. 01:52:17
Fannie //

Är du skön eller, jävla helvetes skola, 6 månader är för lite.

Skrivet 2013-09-01 kl. 04:16:07
Louise //

Jag tror nog inte att jag kan få dig och ändra åsikt men försök tänk på det på ett annat sätt!
De här eleverna som nu älskar sin skola varför gjorde inte de något innan det var för sent? Varför sa de inte emot de andra? Det lät det ju fortsätta och om det är så alla säger att det endast är några personer som Trakasserar så är ju det många som kan säga emot och säga att det inte är okej, det är ju inte första gången det händer så många visste nog om vad de planerade att göra...

Skrivet 2013-09-01 kl. 09:20:21
Julia //

Nej Zara, nu är du ute och cyklar. För det första, att jämföra det med våldtäkt är bara äckligt! Och det andra, vad skulle behövas för att du skulle fatta att det behöver läggas ner, ett mord? De gör ju det för att SKYDDA eleverna.

Skrivet 2013-09-01 kl. 10:16:50
Ida Emma //

Jag vet knappt nånting om det här, men vad jag läste i ditt inlägg håller jag helt klart med dig! Dock vad jag läst i kommentarerna håller jag med dom också minst lika mycket. Kan inte säga om jag egentligen tyckte det var bra att skolan la ner eller inte för på din text verkar det fel att lägga ner den men i kommentarerna verkar det rätt. Jaja, om man inte läser kommentarerna var det ju klokt skrivet av dig ^^

Skrivet 2013-09-01 kl. 10:19:13
URL: http://idasteinwalls.blogg.se
Sara //

Ååh du har en så himla fin blogg! Kan du snälla besöka min på www.sarahammonds.blogg.se?<3<3

Skrivet 2013-09-01 kl. 10:41:42
URL: http://sarahammonds.blogg.se
Maria //

Hur fan kan du kalla det ett misstag??? Är det ett misstag att man plockar upp ett stryckjärn och bränner en annan???? Dem som gjorde detta är ju helt slut i huvudet!!! Fan tänk efter lite zara, om det hade varit ditt barn som blivit bränt!! Jag förstår inte ens hur föräldrar vill att sina barn ska gå på en sån sjuk skola?? Det var ju inte den första misshandeln som har hänt!

Skrivet 2013-09-01 kl. 11:08:39
Anonym //

håller fullständigt med dig! Men grejen är att skolinspektionen nu inte kan garantera allas säkerhet på skolan. visst det e dåligt att alla måste straffas för det men eftersom dom inte kan garantera allas säkerhet så måste dom stänga ner! Tragiskt men sant

Skrivet 2013-09-01 kl. 11:19:45
Lucas //

Ny blogg! Kolla gärna in den!

Skrivet 2013-09-01 kl. 12:04:03
URL: http://Www.Lucashelgeson.devote.se
Julia //

älskar din blogg, ♥

Skrivet 2013-09-01 kl. 12:08:26
URL: http://juliakarlsson.webblogg.se
Sofia //

Jag har följt den här debatten kring den här skolan i kanske 6 år nu och det är uppenbart att du inte fattat någonting, nu när jag läser ditt inlägg.

Skrivet 2013-09-01 kl. 12:15:59
URL: http://donnerstag.blogg.se
zandralinnea.blogg.se //

superfin blogg!

Skrivet 2013-09-01 kl. 12:48:04
URL: http://zandralinnea.blogg.se/
F //

Jag ska försöka vara tydlig när jag skriver men jag är så fruktansvärt arg. För det första; sjukt naivt skrivet av dig Zara och många av kommentarerna här.

Jag har aldrig besökt Lundsberg och vet inte hur det är på skolan, men från allt jag har hört verkar den ganska vidrig. Det är ju för det första inte bara EN händelse, eller som du säger: "ett MISSTAG",
som gör att skolan ska stängas ner och det är inte så jävla fjuttiga saker som har hänt heller. Det är inte heller bara i samband med nollning det händer saker, utan under hela året. Pennalism är stort på skolan.

Jag vet inte om detta är sant, men från vad jag har hört brändes inte de två killarna i samband med nollning, utan straffades för att de snackade skit om ett av de andra elevhemmen. Därför skulle det elevhemmet de tillhörde straffa dem, för att upprätthålla hedern i elevhemmet och uppfostra dem helt enkelt. De brände in bokstaven B som stod för elevhemmet. Hur kan vi klaga på vissa invandrares traditioner med hedersmord och hedersbestraffningar när vi svenskar inte kan sköta våra egna sjuka traditioner?

Att du säger att Lundsberg är helt fantatisk när du bara har varit där i några timmar är patetiskt. Det händer såklart inte saker 24/7 och de vill väl göra ett gott intryck för en kanske blivande elev.

Dessutom, tror du verkligen att alla som har råkat illa ut pratar om det? Tvärtom. Trots allt som händer på skolan har Lundsberg en hög status och man har en mycket stor chans att komma in i näringslivet. Därför kan man direkt sabba sin karriär och alla sina jobbchanser om man gör ett negativt uttalande om skolan.

Och HUR kan man kalla detta ett misstag? Och alla andra händelser som har skett under åren. Tror ni att det har skett våldtänkter av misstag? Vadå, de råkar snubbla och köra upp en kondombeklädd pinne i arslet på någon? Eller att de RÅKADE tappa ett jävla strykjärn på två olika personer, vid samma tillfälle?

Victor: "T o m mim bf som brev brände nu på strykjärnet älskar skolan o vill ha tbx den."

VAFAN ÄR DET FÖR MÄNNISKA? Uppenbarligen är skolan inte frisk. Man blir hjärntvättad. Det finns en intervju om en kille som slutade på Lundsberg pga trakasserier och misshandel riktat mot honom. När han fick frågan hur han skulle vara om han hade fortsatt på skolan svarade han: "Jag skulle själv blivit som dom" och syftade på att han själv skulle börja misshandla yngre elever.

Jag tycker att det är helt rätt att skolan stängs ner, det borde den ha gjort för länge sedan.

Skrivet 2013-09-01 kl. 12:51:14
Anonym //

Såg dig på skansen för några minuter sen, du var så oerhört duktig o sjöng underbart. Applåderade SKIT SKIT mkt o ropade o skrek. DU SKA VARA STOLT, DU VAR SJUKT SÖT OXÅ!!! Älskade slutert när du sa Tack så mycket <3333!!

Skrivet 2013-09-01 kl. 13:27:23
Jenny //

Jag har följt din blogg hela tiden, men med det här inlägget får det vara nog. Faktiskt. Har ingen förståelse för hur du kan stötta en skola där mobbning, särbehandling och all möjlig skit pågått i generationer. Ja, okej, det pågår också på andra skolor. Men det är inte många skolor som har varit på väg att stängas så många gånger som Lundsberg, vilket måste säga en hel del...

Det finns så mycket att läsa om de mest sjuka nollningarna från Lundsberg, om mutor, trakasserier, våldtäckter.

Jag vet inte riktigt om du förstått vad det är du försvarar. Eleverna som går där får börja en annan skola, ja det är synd för dem som trivs där, men det förhindrar samtidigt att några av dessa inte råkar ut för något som kommer brännmärka dem för resten av livet.

Skrivet 2013-09-01 kl. 14:02:16
EEem //

HA DET SÅ BRA I USA Zara!
Glöm inte att njuta också! Kram

Skrivet 2013-09-01 kl. 15:09:22
Hilda //

Asså till dem som säger att det var en olyckshändelse, haha är ni seriösa? Hur fan råkar man bränna någon med strykjärn, helt ärligt det är bra att Lundsberg stängts ner pga alla hemska nollningar dem haft och all mobbning som pågår där. Som många andra säger, skolan har varit påväg att stängas ner många gånger och nu har den gjort det. Ja, kollektiv bestraffning är tråkigt men i detta fallet är det för allas bästa!

Skrivet 2013-09-01 kl. 15:39:40
Simon //

Hilda, dem "brände" först en med ett kallt strykjärn. Sen på nästa kille hade dem satt i sladden sen tagit ut den för att den skulle vara lite varm bara. Men den var varmare än vad dem trodde. Och när ett strykjärn connectar med hud fastnar det som en tunga mot en iskall stolpe. Det blir alltså väldigt svårt att undvika en större skada.

Skrivet 2013-09-01 kl. 16:57:27
Filippa //

Hej, skulle bara säga att jag beundrar dig väldigt mycket Zara.

Skrivet 2013-09-01 kl. 17:24:42
Sannigen //

Håller med Simon här. Killen som fick den VARMA strykjärnet på sig anser det vara en olyckshändelse och om han gör det så är det nästan skit samma vad ni tycker för ni var inte där och det ni vet är det som stått i tidningar.

Lundsberg är fortfarande älskat av 200 elever vars av 9 har begått detta skit.

Länge leve Lundsberg

Skrivet 2013-09-01 kl. 17:31:42
Emma //

Men du är inte heller någon av personerna som blivit våldtagen, misshandlad, trakasserad eller hotad. För de elever som har blivit de måste det kännas som att någon äntligen ser och hör vad som händer. Någon sorts rättvisa efter att blivit ärrade för livet.

Och om det här skulle hända på en vanlig skola eller en friskola som tex jb skulle den ha blivit nedlagt på en gång. Men bara för att Lundsberg råkar ha lite rikare personer som går där anses det mer okej att inte ha den perfekta insidan...

Skrivet 2013-09-01 kl. 17:39:04
Alice //

Jag fattar inte varför alla försvarar skolan, jag känner själv en som gått där och blivit utsatt och det känns så ont att du försvarar den då, för du har varit en så stor förebild för mig men nu känns allting borta, det känns faktiskt som att du försvarar, mobbning och allt....

Skrivet 2013-09-01 kl. 18:50:27
Clara //

jag håller med! jag tycker att man inte ska stänga skolan, utan bara byta ut styrelsen eftersom att det inte är elevernas fel, det är lärarna som tillät att detta hände.

Skrivet 2013-09-01 kl. 19:14:38
URL: http://claraamanda.blogg.se
Sara Gustafsson //

Håller med Zara, det räcker att dom elever som inte sköter sig blir avstängda och de lärarna som tillät de ska få sparken istället för att hela skolan stängs. Självklart försvarar Zara inte mobbning hon tycker bara synd om de elever som faktiskt trivs på skolan.

Skrivet 2013-09-01 kl. 19:17:08
URL: http://saraelingustafsson.blogg.se/
Erika //

Jag har pluggat med en kille som gick där. När jag frågade hur det var sade han att det var precis som i Ondskan och att han hatade skolan. Han var dock tvungen att gå där för att hans släkt sedan flera generationer hade gått där så han hade inget val. Taxibilarna fick inte ta körningar från Lundsberg när han gick där för att det var så många som rymde för att de vantrivdes. Och detta var för över tio år sedan. Så det är nog ingen enskild händelse det här...

Skrivet 2013-09-01 kl. 19:55:13
Elin //

Håller verkligen inte med dig i detta, eftersom det hänt så mycket mer än bara det senaste. Det har pågått misshandel, sexuella trakasserier, våldtäkter, diskriminering m.m av andra personer än dom som gjorde nollningen.
Detta har pågått väldigt länge, ända från 1930-talet.
Dom har tom gjort en dokumentär, tror från 1996 om Lundsberg. Det är ju inte så att media har hoppat på vilken skola som helst, utan en skola det har hänt grejer på också. Jag själv tycker att det är på tiden att dom stänger denna skola, det är bara tråkigt att det ska behöva gå såhär långt.Tänk dom som blir utsatta, blir det dygnet runt eftersom denna skola har internat.
Visst, det är oskyldiga som får lida pga detta, men jag tror knappast att lidandet går att jämföra med dom utsattas. Ja många som har föräldrar som jobbar utomlands och är
framgångsrika osv men eftersom dom har gått med pengar och kan säkert fixa en lägenhet eller något annat, det är inte direkt jorden undergång. Jag menar, det finns säkert bättre skolor än denna att gå på. Eftersom detta säkert kommer fortsätta på skolan om den inte stängs så måste du tycka att oskyldigas elevers privata problem som uppstår om denna skola stängs är betydligt viktigare än dom som blivit, mobbade, förtryckta, våldtagna, och misshandlade i alla dessa år. Jag menar det är väll klart att dom inte står och mobbar folk på studiebesök eller öppethus eller va du var på. Jag menar vadå inte hoppa på skolan, det är ju hos dom problemet ligger. Om detta är din åsikt fine, men jag tänker inte stå och försvara en skola och elever som gjort detta, bara för att några snobbar vill gå kvar på sin skola bara för att dom hade bra kamratskap.

Skrivet 2013-09-01 kl. 20:17:05
caroline //

När det händer om och om igen, av olika personer, på samma skola, så kan det inte enbart bero på individerna. Det måste också grundas i att skolan gång på gång accepterat dessa nollningsriter. Jag kommer aldrig glömma vid förra incidenten när en person blev svårt misshandlad, och Lundbergs mediaanvarige uttryckte sig "Men de är ju pojkar i tonåren, då blir det så att man gruffas ibland, det är inget konstigt". Skolan tog alltså och försvarade beteendet. Visst drabbar det oskyldiga, men när det hittills inte funkat att straffa individerna, för att det bara kommer nya individer som begår samma hemskheter, är det dags att ta tag i skolan och dess acceptans mot mobbing.

Kul för de som trivs och har en bra gemenskap, men tänk på att mobbningsoffer inte är alla. De väljs ut i alla skolor. Men de flesta skolor visar en nolltolerans och jobbar aktivt för att motverka mobbing. Det enda Lundbergs gjort är att bortförklara och även i mediauttalanden sagt att det som på straffskalan rubriceras som grov misshandel "inte är så farligt"...

Skrivet 2013-09-01 kl. 21:30:31
URL: http://www.carolineslillablogg.blogg.se
Hanna //

OMG gick Wille i din klass?! Han gick på min skola innan!

Skrivet 2013-09-01 kl. 21:36:24
Anonym //

Stängningen var ingen bestraffning av eleverna Zara! De stängde skolan för att skydda eleverna från den systematiska nollning som skedde!

Skrivet 2013-09-01 kl. 22:26:25
7foooers //

Gå in och lyssna på Build a girl - the fooo, klicka på länken bara! http://open.spotify.com/album/4V9yAleRiuNQKiyvtBGcqu du kommer definitivt inte ångra dig!!

Skrivet 2013-09-01 kl. 22:49:01
Cecilia //

Håller med dig!

Skrivet 2013-09-01 kl. 22:56:44
URL: http://powerhealth.blogg.se
Malin klaar //

Det där var så tragiskt :-(

Skrivet 2013-09-01 kl. 22:58:02
URL: http://www.malinmallaklaar.blogg.se
Karin, Göteborg //

Håller med dig på EN punkt, och det är att stängningen av skolan gick för fort. Skolinspektionen, föräldrar, elever, och politiker har vetat om Lundsbergs brister en längre tid. Nu rann bägaren över, och skolan stängdes ned. (vilket jag tycker är helt korrekt). Det jag HÅLLER MED DIG OM är att Tillvägagångsättet när det kommer till den plötsliga stängingen är respektlöst och trångsynt. Som du nämner bor flera elever här av den anledningen att deras föräldrar inte bor i Sverige. Lundsberg är deras hem, och att rycka dessa barnens hem ifrån dem så snabbt är inte annat än känslokallt.

Sverige, skolinspektionen, och regeringen har vetat vad som försigått innanför skolan i år. Om de nu kunnat väntat i år med att stänga ner den, kan de inte vänta en månad eller två till? Och låta eleverna få bearbeta sina känslor, och låta de planera sina "nya" liv utanför skolan?

Vill bara avsluta med att jag själv faktiskt känner 3/4 stycken som går eller har gått på Lundsberg, ALLA har sagt att det varit en bra skola kunskaps och pedagogik- mässigt. Men ALLA dessa personer har även bevittnat eller utsatts för otroligt kränkande och vidriga handlingar i form av "kamrat uppfostran".

Vill även nämna att en av personerna jag kände som gick här blivit trakasserad EFTER att han slutat på skolan. Då han öppet berättat och pratat negativt om skolan. Därför är det rätt logiskt att det ändå är en relativt liten del som gått ut och pratat öppet om problemen i skolan

Skrivet 2013-09-01 kl. 23:29:18
Elle //

Men snälla, fattar inte att du uttalar dig när du inte är insatt.
Jag är en före detta elev och ja, mycket var bra. Fantastiskt om man älskar teater som jag och en del underbara lärare men sjuka regler och det är inte så jäkla kul att bo där om man inte är en rövslickare.

Som yngre elev var man ofta tvungen att " tjäna" de äldre och det var både förnedrande och kränkande.
Jag var där för utbildning inte för att väcka de andra på morgonen.
De vuxna har inte mycket koll på kvällar och helger och beslutet de tagit beror nte på en enskild händelse utan det är beslutat efter flera års utredning och detta fick liksom bägaren att rinna över.
Man straffar inte och man borde välkomna en utredning, men självklart tycker inte översittarna det, de mår ju bra där.

Sitter tonåringar och gråter för att skolan är stängd så är det fan pinsamt. Då har man verkligen inte varit ute i världen och bara levt i sin bubbla.

Tycker det var oerhört befriande att hamna i London på en seriös internatskola där det var en självklarhet med respekt och killarna var gentlemän och tjejerna hade riktig klass.

Pärlörhängen, polotröja och kavaj kan aldrig dölja en korkad person.

Du borde gå klart skolan innan du drar till USA för du gör bort dig!!

Skrivet 2013-09-02 kl. 01:31:21
Elle //

Simon - nollningar är förlegat och har bytts ut mot insparksfester.
Lundsbergs nollningar var roliga ibland men ofta rena barnsligheterna.
Det är en förlegad tradition och Lundsberg borde ligga i framkant och komma på något nytt i stället.
Jag skiter i om historien med strykjärnet var en olyckshändelse eller inte, att de ens höll på med det visar bara på att metoderna är lika ogenomtänkta som mamman som deltog i Debatt var.

Dina uttalanden gör mig irriterad, en Lundsbergare skulle aldrig försvara detta om det var en vettig person, men det finns nötter på alla ställen.

Skrivet 2013-09-02 kl. 01:36:40
Isabell Lundqvist //

Bra inlägg :)

Skrivet 2013-09-02 kl. 10:00:45
URL: http://isabellviolalundqvist.blogg.se/
ZANDRA //

Bra skrivet Zara!

Skrivet 2013-09-02 kl. 11:02:31
URL: http://Zandralinnea.blogg.se
Anonym //

Så jäkla bra skrivett!!!!! skolan ska vara kvar!!!!

Skrivet 2013-09-02 kl. 12:07:46
Jenny //

Du har rätt i att Lundsberg är det enda hem vissa har och att detta därför är ett stort trauma för de personerna. MEN, det här är långt mer komplext än så och Zara du har faktiskt blivit ljugen för. Det försigår VISST kamratuppfostran där även om kanske bara vissa blir utsatta. Man ljuger DÄRFÖR att detta är ens hem! Skolinspektionen var TVUNGNA att stänga skolan för att skydda, oavsett om det rörde upp starka känslor. Och det var inget som hände pang bom utan det har föregåtts av en rad incidenter! Du är väldigt intelligent och därför vet jag att du kan förstå det motsägelsefulla i den här historien. Tänk efter igen angående detta!

Skrivet 2013-09-02 kl. 12:59:04
Statusbesiktning //

vad roligt, och superfina bilder som alltid!! :)

S //

Jag förstår din synpunkt, men jag tänkte bara inflika med att säga att om du uttalar dig såhär så har du INTE full koll på hur det är på Lundsberg. Jag menar inget illa, och jag tycker mycket om dig Zara, men du har faktiskt fel! Det pågår så mycket vidrigheter på den skolan bakom stängda dörrar så du förstår inte. I detta fallet så har faktiskt INTE media överdrivit eller blåst upp det. Det som sägs är sant, och jag råder dig verkligen att kolla djupare INNAN du uttalar dig om Lundsberg, för det är så mycket mer komplicerat än du vet!

Bara ett word of advice! Kram :)

Skrivet 2013-09-02 kl. 16:02:32
Saga //

Vart köpte du jackan på bilden? Den vit/gråa typ jätte snygg! :)

Skrivet 2013-09-02 kl. 16:39:18
hannah //

Zara, du bör definitivt läsa på mer om saker om du skall beröra ämnen så uppmärksammade som detta, ämnen som väcker diskussioner & debatter.

Folk ska alltid komplicera allting men som många i kommentarfältet skrivet. I flera år har sådana händelser inträffat. Skolan har fått varning efter varning & nu följer skolstyrelsen upp det hela tills skolan tar sitt ansvar. Bara rätt!

Skrivet 2013-09-02 kl. 17:45:02
URL: http://haniih.blogg.se/
Agnes //

Att säga att nollning sker på nästan alla skolor stämmer verkligen inte, samma sak med att påstå att mobbning och trakasserier sker på de flesta skolor.

Något som de flesta skolor däremot har är en handlingsplan för hur man hanterar mobbning, vilket Lundsberg verkar ha saknat eftersom mobbning inte har åtgärdats. De har också haft ett system av pennalism där misshandel och kränkningar som sagt har förekommit, vilket skolans ledning inte heller verkar ha gjort något (eller åtminstone inte tillräckligt) för att åtgärda.

Så självklart är det jobbigt för de elever som ser Lundsberg som sitt hem, och de som går ut efter i år, men Lundsberg har gång på gång visat sig oförmögna att garantera sina elevers säkerhet och välmående.

Skrivet 2013-09-02 kl. 18:58:01
URL: http://agnesmarin.blogg.se/
Fanny //

Jag fattar inte överhuvudtaget att du försvarar lundsberg.

1. De här händelserna är inte engångshändelser, det har hänt massor av sådant under flera år.

2. Rektorn för skolan har försökt dölja all misshandel som hänt på skolan.

3. Det var inte lärarna som polisanmälde strykjärnshändelsen uan det var sjuksköterskorna.

Skrivet 2013-09-02 kl. 19:37:32
Anonym //

Så sjukt bra skrivet!!!!!

Skrivet 2013-09-03 kl. 01:45:17
Karin //

Jag förstår hur du tänker, men det handlar om att skolan inte uppfyller kraven för ett skolinternat, som exempelvis att ingen ska kränkas och att vuxna alltid ska finnas i närheten även nattetid (vilket de inte har varit).
Den här skolan (och Sveriges två andra internat) har ju genom tiderna varit känd för den penalism som råder dvs helt enkelt att äldre elever ser det som sin uppgift att uppfostra nykomna med hjälp av psykisk och fysisk misshandel.
Skolan har fått, ja, vad kan det vara? Typ 6 st anmälningar de senaste 4 åren? Dessa anmälningar gör inte skolan själva utan det är sjukvård, polis, avhoppande lärare... På så vis man kan inte veta vad som sker i skolans lokaler då lärare snarare anser att sånt här får pågå.
Pojken som i detta fall skadades var så illa bränd att man diskutera hudtransplantation. Och vet du vad en skolanställd sa om händelsen? "En bagatell. Ett pojkstreck."
Det är helt enkelt inte säkert att gå i den här skolan, och det är därför den stängts ner.

Skrivet 2013-09-03 kl. 08:44:09
Hedda //

SKOOOOLLAAN SKAA VARA KVAR!!!!!!!! OCH VI KOMMER LYCKAS!!!!!!!!!

Skrivet 2013-09-03 kl. 13:42:43
Vanessa //

Har sjukt stor respekt för dig Zara och tycker att du är en fantastiska sångerska, men i den här frågan anser jag att du har helt fel! Har själv varit på skolan och (ta inte det här på fel sätt) som en kändis kanske folk beter sig på ett annorlunda sätt gentemot dig. När jag var där fick jag en extremt olustig känsla och när jag väl började där insåg jag att nåt var helt galet. Självklart kan man inte skylla allt på eleverna för den här atmosfären på skolan kommer ursprungligen ifrån ledningen och deras val att inte se mobbningen som pågår och är extremt allvarlig. Det var helt rätt att stänga ner skolan, synd om dem som nu måste hitta en ny skola men det var nödvändigt. När ledningen har fått ordning på sin syn på mobbning kan man starta upp skolan med den där värmen och kärleken du pratar om.

Skrivet 2013-09-03 kl. 14:03:35
Anonym //

hahahahaah

Skrivet 2013-09-03 kl. 14:46:14
sanna //

Jag förstår inte de som försvarar Lundsberg. Om arbetsmiljöverket inte kan garantera säkerheten på en arbetsplats och arbetsplatsen fått flera varningar tidigare, men arbetsplatsen inte åtgärdat felen tillräckligt så kan ju arbetsmiljöverket stänga arbetsplatsen.
Lundsberg kan inte ge en tillräckligt stor säkerhet för eleverna och då är det självklart att beslutet blir att stänga verksamheten!? DAH. Visst har de åtgärdat en del brister, men om de nu hade åtgärdat det tillräckligt så hade inte helgens incident inträffat. Skolan är elevernas arbetsplats, därför ska man även se det som en arbetsplats. Visst är det tragiskt att eleverna står utan skola ett tag, men det är klart bättre än att en del elever på skolan ska bli kränkta, misshandlade och vara otrygga. ELLER HUR? Varje elev har ju faktiskt rätt att känna sig trygg på sin egen skola.. Herregud. Varför ska folk uttala sig om dem inte kan något.

Skrivet 2013-09-03 kl. 15:11:32
URL: http://www.fashionjoint.se
Anonym //

HUR I HELVETE VÅGAR DU SÄGA ATT SKOLAN ÄR BRA OSVOSV OCH FÖRSVARA EN SKOLA DÄR BARN HAR BLIVIT MISSHANDLADE I ÅR AV VARANDRA? Du var där i några timmar när dem försöker visa sitt bästabästa från skolan för att locka dit nya elever. Så att du vågar försvara något bara för att du såg 3 elever vara glada i nån timme på ett öppet hus äcklar mig. Har alltid försvarat dig när folk säger att du är dålig på dehär eller dedär, men nu är hela du dålig enligt mig också

Skrivet 2013-09-03 kl. 22:25:46
Julia //

I och med att du försvarar skolan försvarar du även händelserna som har inträffat.

Jag hoppas att du är medveten om att elever har blivit misshandlade av andra elever i KORRIDOREN medan lärare HAR GÅTT FÖRBI.

Elever har själva sagt att de utför gruppvåldtäkter för det för de närmare varandra som kompisar.

Skolinspektionen har varit på Lundsbergs Skola ett flertal gånger och varnat samt informerat om vad de behöver göra för att inte få skolan stängd. De har alltså fått ett flertal chanser att förbättra sitt sätt att driva skolan.

Det finns alltså föräldrar som accepterar att deras barn går på en skola där elever blir utsatta för sådana här hemskheter.

Skrivet 2013-09-04 kl. 17:58:30
URL: http://litenmenstark.blogg.se
Amanda //

Håller med om att ALL HEMSK nollning inte borde existera och att bara eleverna som har vettet att göra sånna här saker borde straffas. Däremot tycker jag det är fel att du kallar det för ett sk. misstag - för det är det inte! Personerna gjorde med medvettandet och lärarna tycker jag borde ha haft mer koll på den här "nollningen". På min skola just nu är lärarna med på det här och vet vad som kommer hända under "Insparken" som vi kallar det.. Jag tror de flesta känner sig otrygga efter en sån händelse...

Svar: Inspark och nollning är olika grejer! Nollning är något eleverna håller i medans insparken är skolans grej :D
zara

Skrivet 2013-09-07 kl. 07:20:27
URL: http://jagfattarnada.blogg.se
Sofie C //

Jadu, dom som är äldst och kan gå runt och klampa ner på dom yngre kanske trivs på skolan men dom som blir ned klampade kanske inte tycker att det är lika kul...

Skrivet 2013-09-08 kl. 09:53:12
Joe Black //

Det går inte ursäkta Lundsberg med att det kan vara lika på andra ställen, det visar ju bara i så fall att man inte tar situationen på allvar. Och att många elever tycker att skolan är skitbra spelar inte heller någon roll när det sker upprepade allvarliga övergrepp. Som jag ser det så hade Skolinspektionen inget val för nästa bränning eller liknande hade varit på deras ansvar. Lundsberg hade redan fått väldigt mycket tid på sig att komma till rätta med problemen.

Lundsberg är en skola där pennalismen dokumenterades i radio redan 1974 och systemet fortgått sedan dess. Där en rektor avgick redan 2000 för att inte fått med sig styrelsen i kampen mot mobbingkulturen. Där en annan rektor fick sparken när han protesterat mot den.
Mobbing finns i alla skolor, men inte lika utstuderat och systematiserat där ledningen hela tiden låter det fortgå och till och med förklarar bort tortyr med strykjärn som "pojkstreck", eller där rektorn åker bort på ripjakt mitt under tiden nollning är som vanligast (i början av läsåret).
Det är brottsligt att begå sexbrott med kvastskaft, göra inbrott till sovande barn, olaga frihetberövande, misshandel, tortyr med brännhett strykjärn etc! De skolor som inte klarar av att hantera denna typ av brottslighet får stänga och det är inte bara Lundsberg som har fått stänga genom åren. Klarar inte Lundsberg av att ska en trygg miljö för elever utan sexbrott, våldsbrott, inbrott och tortyr kan de inte ha barn boende på skolan.

En sak som slår mig när jag hör fd "Lundsbergare" som blint försvarar Lundsberg är att de ofta verkar anse att om man inte har gått på Lundsbergs själv ska man heller inte kunna kritisera Lundsbergs. Och är det elever som själva vittnar om detta viftar de bara bort dessa som "lögnare som fått betalt för att ljuga". De brukar även hävda att folk bara är avundsjuka för att de tjänar mindre än deras päron och är vänsterfolk, kommunister och sossar.

Tidigare har elever anmält Lundsberg för att de har blivit tvingade av äldre elever att t ex köra upp kvaftskaft med kondomer i anus och att de har blivit slagna på bröstvårtorna med elektriska flugsmällare. Tragiskt att se att elever tillbringar skoltiden tillsammans med sadistiska våldtäktsmän. Det handlar om människor som uppenbarligen njuter av att göra andra människor illa och det märkliga och sjukaste är att det finns folk i skolans styrelse som inte verkar ha haft några som helst problem med detta.
Att mobbning och våld förekommer på skolor är inte acceptabelt oavsett vilken skola det gäller, men på en internatskola blir man utsatt på ett annat sätt än i vanlig skola då man på dessa är tvungen att även bo under samma tak som sina plågoandar och sova i rummet brevid mobbarna. Men eftersom dessa skolor på grund av föräldrars rikedom fostrar dessa elever så blir det en ändå en sorts klassfråga då dessa elever (just på grund av sin nedärvda rikedom) kommer få arbeten där de kan utöva sin maktposition och därför känns det en aningen fel att de får lära sig att översitteri och trakasserier är ok.

Skrivet 2013-09-17 kl. 19:42:07
URL: http://alkoholromantiker.blogspot.se
JasonNes //

Hello! My name is Jason and I'm happy to be at zarish.blogg.se. I was born in Hungary but now I'm a student at the Baylor University.
I'm normally an industrious student but this half-year I had to go abroad to visit my kin. I knew I wouldn’t have time to complete my research proposal, so I’ve found a great solution to my problem - ESSAYERUDITE.COM >>> https://essayerudite.com/write-my-essay/
I had to order my paper, as I was pressed for time to complete it myself. I prefer EssayErudite as my research proposal writing service because it’s reputable and has a lot of experience in this market.
I received my order on time, with proper style and formatting. (research proposal, 103 pages, 8 days, PhD)
I never thought it could be possible to order research proposal from an online writing service. But I tried it, and it was successful!
I would certainly advise this [url=http://essayerudite.com]essay writing service[/url] to all my friends ;)

Skrivet 2022-11-29 kl. 13:46:18
URL: http://https://essayerudite.com
JamesVep //

User Profile [url=http://www.costaricadreamhomes.com/UserProfile/tabid/399/UserId/1487572/Default.aspx]Click here!..[/url]

Curtisbuh //

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.terrengsykkelforumet.no/ubbthreads.php?ubb=showprofile&User=54696]Gas engineer!..[/url]

Stevenpearl //

[url=http://windows-plus.com/UserProfile/tabid/163/userId/1530377/Default.aspx]Show more![/url]

RobertAgide //

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://community.crssoftware.co.nz/user/jocelyngriffin87]Landlord certificate>>>[/url]

magical-dream-rib //

Use uma selecao conveniente de respostas de nossos especialistas.
https://t.co/IDoI7sKgcg
https://t.co/wDzirnTSIu
https://t.co/whXEMqBmXc
https://t.co/uEibj4wy9a
https://t.co/1wUAvooBz1
https://t.co/HaxwVV8SzP
https://t.co/HcTgIfV3YN
https://t.co/EkhEW45Fyd
https://t.co/7nXn9FaN41
https://t.co/hpwhdaqbTD

[url=http://x.fcuif.com/viewthread.php?tid=12011925&extra=]Interpretacao dos sonhos[/url] [url=http://forum.generation-n.at/viewtopic.php?t=1695934]Significado dos sonhos[/url] [url=https://newpetblog.com/2022/01/11/hello-world/#comment-24789]Interpretacao dos sonhos[/url] [url=https://www.mediltech.com/it/component/k2/item/2-a-night-of-dido-drama-and-dinner-nsectetur-adipisicing-elit-sed-do-eiusmod-tempor/]Descubra o mundo misterioso do desconhecido[/url] [url=https://www.immobilien-center-muenster.de/mit-badewanne/#comment-4675]Interpretacao dos sonhos[/url] 5b6e085

Skrivet 2023-05-01 kl. 21:51:48
URL: http://https://magical-dream.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hej! Jag heter Zara och den här bloggen handlar om min vardag. Läs och kommentera!
RSS 2.0