Balett

När vi dansar har vi en mörkblå dansdräkt utan armar (med det menar jag att den är som ett linne, inga långa armar om man säger så) och ett par ljusrosa/beiga trikoer, hudfärgade teknikskor i tyg och ett par tåskor. Alla ser lika dana ut. Ingen egen dräkt osv osv utan det är lite som en uniform.. vilket jag tycker är ganska tråkigt, men det ser ju så mycket bättre ut egentligen. Väldigt proffsigt! men så har vi repetoarsstjolar
Vi har oftast ingen uppvärmning. Ni ba va? har ni uppvärmning!? nope! oftast inte, det tar bara tid av lektionen så uppvärmningen får man sköta själv. Så om man inte har värmt upp ordentigt, vilket är ganska viktigt, så får man skylla sig själv lite om man sträcker sig... Och vi börjar alltid lektionerna vid stången, sen när vi gjort färdigt det går vi till golvet (gör saker utan stången) sen hoppar vi, gör på tå och lite sånt. Man gör det mesta i mjuka skor, inte i tåskor! Hahah asså ni anar inte hur svårt det är att förklara hur våra lektioner ser ut. Men vi har alltid en pianist som spelar på alla lektioner och våra lärare är väldigt snälla!
Sen måste man också tänka på att dom som inte vet så mycket om balett tänker FAN VAD COOLT ATT MAN KAN LYFTA UPP DENET HÖGT, DET KAN JAG OCKSÅ GÖRA!!! men det är såååå mycket mer än att bara lyfta upp ett ben. Först kan ni försöka dra upp benet till örat. Sen när ni lyckas med det ska ni kolla i profil att ni är helt raka (det mina vännar är inte lätt!) sen ska ni få ner höften så den är rak och sen ska ni HÅLLA benet där! och kvalitet är myycket bättre en kvantitet!! Balett är inte bara att hoppa runt och se söt ut.. Det är väldigt jobbigt och vääldigt svårt.

här är Svetlana Zahkrova när hon gör en klass. Hon är typ världens bästa ballerina! Först i början när dom gör Plié vid stången så har hon svart jacka på sig. Men sen får man också tänka på att på Operan eller när man jobbar på större jobb, så får man göra allt lite mer fritt. Det märker man när man blir äldre. Man får välja hur många piruetter (jag vet inte ens om det stavas så haha, det är iallfall snurrar) man vill, göra lite andra armar och sånt ;) VISST ÄR HON DUKTIG!?

Clara //

Heej!:DVad duktig hon var!

Men... Kan inte du lägga upp en video på när du och dina klasskompisar dansar? (balett)

Lite svårt kanske...Kram

Skrivet 2011-09-18 kl. 21:57:07
Anonym //

Nejmen gud va kul med ballet seriöst, det ser kul ut..

Är de inte lite jobbigt? eller typ svårt? :)Skrivet 2011-09-18 kl. 22:42:45
alice //

Drömmer mardrömmar om sånt där xD Tycker bara det ser läskigt ut med sådär allvarliga ballerinor som gör sånna där läskiga grejer med benen... :S

Skrivet 2011-09-18 kl. 22:55:44
URL: http://schatten.blogg.se/
olivia //

hur länge har du hållt på med ballett???kramps. du borde verkligén se "black swan"

om du inte redan sett den! ;))

Skrivet 2011-09-19 kl. 18:46:47
Ebba Söderberg //

Såg på en liten video på Shenies blogg när ni dansade, och shit :o Ni är verkligen duktiga!! :)

Jag skulle gärna vilja se en video på bara dej eller typ på dej och din klass som dansar, för va jag såg så va du inte med på den videon! :)

Kram<3

Skrivet 2011-09-19 kl. 19:08:29
Clara //

Dansar själv (inte balett men jazz m.m) och du har så rätt när du säger att kvalité är bättre än kvantité. ABSOULT!:D

Skrivet 2011-09-19 kl. 19:47:11
URL: http://byclara.devote.se
Johanna //

hur gammal var du när du började på balett?

Och kan man börja fast man är tretton eller är det "för sent" då? :)

Skrivet 2011-09-20 kl. 18:45:07
Nathalie //

Hon var väldigt duktig, det verkar svårt!

Skrivet 2011-09-25 kl. 22:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hej! Jag heter Zara och den här bloggen handlar om min vardag. Läs och kommentera!
RSS 2.0